Aanhouding na zedenincident in Deventer dankzij tips Opsporing Verzocht

4 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft in de nacht van 26 op 27 maart een verdachte aangehouden voor een zedenincident aan de Toutenburg in Deventer. Deze aanhouding volgde na concrete informatie die binnenkwam na de uitzending van het programma Opsporing Verzocht op dinsdag 26 maart.

Opsporing Verzocht leidt tot aanhouding

In de bewuste uitzending toonde het onderzoeksteam beelden van de verdachte. Na de uitzending werden deze beelden veelvuldig gedeeld en kwamen er meerdere tips binnen. Deze tips hebben geleid tot de aanhouding van een 31-jarige man uit Deventer. Het onderzoeksteam bedankt iedereen die informatie heeft gedeeld en heeft meegedacht voor hun betrokkenheid.

Getuige gezocht

In de uitzending van Opsporing Verzocht werd een specifieke getuige opgeroepen zich te melden. Deze getuige liep op de zondagmiddag van het incident op de Kannenburg en kruiste de verdachte. De getuige droeg een knielange bruine jas, lichte spijkerbroek en witte sneakers. Deze getuige is nog altijd niet bekend. Mocht iemand zich in deze persoon herkennen, dan wordt diegene verzocht alsnog contact op te nemen.

Geen verdere details

Vanwege de aard van het incident, en ter bescherming van het slachtoffer, wordt er geen verdere informatie gedeeld over het zedenincident.