Explosie bij hotel in Deventer, politie zoekt getuigen

4 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 24 op 25 december werd er een explosief neergelegd bij een hotel aan de Brink in Deventer. De ontploffing werd gefilmd door een handlanger. De politie is op zoek naar getuigen die de mannen herkennen of meer informatie hebben over deze zaak.

Omschrijving

De mannen arriveerden rond 04:30 uur bij het hotel. Een van hen zette een explosief voor de deur en probeerde het aan te steken. Deze poging mislukte omdat het vuur doofde voordat de explosie plaatsvond. Ongeveer een half uur later deed de man een tweede poging die wel slaagde. Er vond een enorme explosie plaats.

Die nacht was er niemand aanwezig in het hotel. Ondanks dat er veel uitgaanspubliek in de buurt was, vielen er geen gewonden. Het pand raakte echter zwaar beschadigd. De voorgevel en entree werden weggeblazen en ramen van bovenwoningen aan de overkant gingen kapot.

Oproep

De politie vermoedt dat de mannen zijn gevlucht via de Spijkerboogsteeg, Kleine Overstraat, Brink en Rijkmanstraat. Heeft u de mannen zien vluchten of in een auto zien stappen? Of weet u meer over een mogelijk motief? Bent u getuige geweest maar heeft u nog niet met de politie gesproken? De politie roept u op om contact op te nemen.

Het is ook mogelijk om anoniem te blijven. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar u geen gegevens hoeft achter te laten. Uw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar u te herleiden valt.