Wie gooide een explosief in een woonwijk Schalkhaar in Deventer?

Normal zijkant politieauto met logo

In de nacht van 28 juli ontplofte aan de Bakkerskamp in Schalkhaar een zwaar explosief. Een week later was het weer raak. In de nacht van 3 op 4 augustus gooide een man rond 4.00 uur een explosief onder de carport van dezelfde woning. De enorme knal zorgde voor veel schade bij deze woning, maar ook bij omliggende woningen. Gelukkig raakte er beide keren niemand gewond, maar gezien de risico’s die de dader nam middenin een woonwijk, neemt de politie de zaak erg hoog op. Lees hieronder verder voor meer informatie over de dader en de auto waarmee hij vermoedelijk kwam.

Omschrijving

  • Eerste explosie: 28 juli 1.20 uur –Renault Clio Type 2 Phase 2
    De dader van de eerste explosie, kwam met een auto. Vermoedelijk was dat een ouder model Renault Clio. Experts van de politie hebben naar het model gekeken en denken dat het om een Renault Clio Type 2, Phase 2 gaat. Deze auto werd gemaakt tussen 2001 en 2005.
  • Tweede explosie: 4 augustus 4.00 uur - signalement
    De man die de op 4 augustus het explosief onder de carport gooide, staat op beeld. Uit onderzoek blijkt dat hij waarschijnlijk in dezelfde auto zat als de auto die bij de eerste explosie is gezien. Het laatste stukje deed hij lopend uit de richting van de Ganzeboomsweg en Vosmanskamp.

Adverteren op DeventerActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeventerActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Deventer
10:02

18° C

Zwaarbewolkt

1.91 km/h

79%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief