Zakkenrollen op Stationsplein in Deventer

5 maanden geleden gepubliceerd

Op het Stationsplein in Deventer zijn twee mannen betrapt op zakkenrollen. De mannen hadden het gemunt op een vrouw en wisten haar portemonnee te ontvreemden. De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over deze zaak.

De gebeurtenis

De twee verdachten volgden de vrouw de fietsenstalling in. Mogelijk hadden ze haar al een tijdje in het vizier en hadden ze gezien waar ze haar portemonnee had opgeborgen. Terwijl de vrouw haar fiets uit het rek haalde, liep één van de mannen langs. Hij deed alsof haar fiets hem raakte en trok daarmee haar aandacht. Vervolgens begon hij een gesprek met haar in een onbekende taal. De vrouw begreep niets van wat hij zei. De man maakte gebruik van de verwarring om de portemonnee van de vrouw uit haar jaszak te halen. Hij gaf de portemonnee onopgemerkt aan de andere verdachte, die direct wegliep.

De volgende dag ontdekte de vrouw dat haar portemonnee verdwenen was. Bij het controleren van haar bankafschriften ontdekte ze dat er meerdere transacties waren gedaan met haar pinpas. Ook was haar OV-kaart gebruikt.

Oproep tot getuigen

De politie roept getuigen op die mogelijk meer informatie hebben over deze zaak. Als u de mannen herkent of iets gezien heeft, wordt u verzocht contact op te nemen. De politie heeft ook bewegende beelden van de mannen vrijgegeven in het opsporingsprogramma Plaats Delict.

Het doorgeven van informatie kan anoniem. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en is niet van de politie. U hoeft geen gegevens achter te laten en uw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar u te herleiden is.

De impact van zakkenrollen

Zakkenrollen kan een grote impact hebben op de slachtoffers. Naast de financiële schade kan het ook leiden tot gevoelens van onveiligheid en angst. Het is daarom belangrijk om altijd alert te zijn op uw omgeving en uw eigendommen goed in de gaten te houden.